Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
Arhiva Javne Nabavke
English
Javne nabavke
Konkursi
Konkursi - Javni oglasi
Konkursi za napredovanje akademskog osoblja
News
Novosti
Obavještenja
Obavještenja - Javne nabavke
Uncategorized
Upis

Klinika za dentalnu patologiju i endodonciju

Klinika za Dentalnu patologiju i endodonciju

Klinika za Dentalnu patologiju i endodonciju  koja je u sastavu Stomatološkog kliničkog centra predstavlja najprestižniju kliničku zdravstvenu instituciju iz oblasti Dentalne patologije i endodoncije. Na Klinici je zaposleno osam kliničkih ljekara, specijalista dentalne patologije i endodoncije  i tri stomatološke sestre. U kliničkom radu učestvuje i šest nastavnika sa Katedre za Dentalnu patologiju i endodonciju. Osim kliničkog rada, na ovoj klinici nastavnici obavljaju edukaciju specijalizanata iz ove oblasti.

Klinika raspolaže sa dvije kliničke sale koje su opremljene sa savremenim stomatološkim stolicama i dva dentalna operativna mikroskopa.

Klinički i naučno-istraživački rad doktora stomatologije, specijalista dentalne patologije i endodoncije, ogleda se u pružanju svih vrsta stomatoloških usluga iz domena karijesologije, restaurativne stomatologije i endodoncije. Korištenjem modernih tehnika i najkvalitetnijih materijala na ovoj klinici pacijentima se omogućava terapija karijesa (popravak zuba), minimalno invazivni estetski zahvati, rješavanje hitnih stanja ( bol i oticanje) kao i  savremena endodontska terapija (liječenje korijenskih kanala zuba).