Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
Arhiva Javne Nabavke
English
Javne nabavke
Konkursi
Konkursi - Javni oglasi
Konkursi za napredovanje akademskog osoblja
News
Novosti
Obavještenja
Obavještenja - Javne nabavke
Uncategorized
Upis

Klinika za dječiju i  preventivnu stomatologiju

Klinika za dječiju i preventivnu stomatologiju

Klinika za dječiju i preventivnu stomatologiju preko pedeset godina pruža sve stomatološke usluge iz oblasti prevencije i terapije stomatoloških oboljenja za djecu i adolescente kao što su kompletan tretman karijesa, liječenje, vađenje mliječnih i mladih stalnih zuba, saniranje povreda zuba, zaštita zuba sa savremenim materijalima i tehnikma, oslobađanje pacijenata od straha i anksioznosti uz primjene bihevioralnih tehnika, svjesne sedacije, te rada u opštoj anesteziji.Na Klinici za dječiju i preventivnu stomatologiju se pružaju usluge u skladu sa najsavremenijim principima struke. Na Klinici se naši mali pacijenti i njihovi roditelji educiraju, instruiraju i motiviraju za provođenje pravilne oralne higijene i za zube zdrav način ishrane. Pored toga, na Klinici postoji trudničko savjetovalište gdje se buduće majke educiraju i motiviraju za održavanje i očuvanje oralnog zdravlja kod svoje djece. Kroz redovne posjete vrtićima i edukaciju najmlađe populacije, nastojimo podići nove generacije sa dobrim oralnim zdravljem. Profilaksa zuba (zalijevanje i fluoridacija zuba) predstavlja rutinsku i svakodnevnu praksu. U sklopu Klinike od 2019. godine radi ambulanta u Zavodu za specijalno obrazovanje i odgoj „Mjedenica“ , koja je opremljena najkvalitetnijim i najsavremenijim materijalom i svakodnevno pruža stomatološke usluge djeci iz Zavoda.

Duga i bogata tradicija, stručno osoblje, odlična opremljenost i prijatno okruženje, kreiraju ambijent za pružanje vrhunskih stomatoloških usluga.

Uz pružanje kvalitetnih usluga u ugodnom ambijentu nastojimo da našim pacijentima omogućimo optimalno zdravlje, kvalitet života i zadovoljstvo prilikom posjeta stomatologu.