Univerzitet u Sarajevu
Stomatološki fakultet sa stomatološkim
kliničkim centrom

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
Arhiva Javne Nabavke
English
Javne nabavke
Konkursi
Konkursi - Javni oglasi
Konkursi za napredovanje akademskog osoblja
News
Novosti
Obavještenja
Obavještenja - Javne nabavke
Upis
Menu Close
Close

Klinika za dječiju i  preventivnu stomatologiju

Klinika za dječiju i preventivnu stomatologiju

Klinika za dječiju i preventivnu stomatologiju preko pedeset godina pruža sve stomatološke usluge iz oblasti prevencije i terapije stomatoloških oboljenja za djecu i adolescente kao što su kompletan tretman karijesa, liječenje, vađenje mliječnih i mladih stalnih zuba, saniranje povreda zuba, zaštita zuba sa savremenim materijalima i tehnikma, oslobađanje pacijenata od straha i anksioznosti uz primjene bihevioralnih tehnika, svjesne sedacije, te rada u opštoj anesteziji.Na Klinici za dječiju i preventivnu stomatologiju se pružaju usluge u skladu sa najsavremenijim principima struke. Na Klinici se naši mali pacijenti i njihovi roditelji educiraju, instruiraju i motiviraju za provođenje pravilne oralne higijene i za zube zdrav način ishrane. Pored toga, na Klinici postoji trudničko savjetovalište gdje se buduće majke educiraju i motiviraju za održavanje i očuvanje oralnog zdravlja kod svoje djece. Kroz redovne posjete vrtićima i edukaciju najmlađe populacije, nastojimo podići nove generacije sa dobrim oralnim zdravljem. Profilaksa zuba (zalijevanje i fluoridacija zuba) predstavlja rutinsku i svakodnevnu praksu. U sklopu Klinike od 2019. godine radi ambulanta u Zavodu za specijalno obrazovanje i odgoj „Mjedenica“ , koja je opremljena najkvalitetnijim i najsavremenijim materijalom i svakodnevno pruža stomatološke usluge djeci iz Zavoda.

Duga i bogata tradicija, stručno osoblje, odlična opremljenost i prijatno okruženje, kreiraju ambijent za pružanje vrhunskih stomatoloških usluga.

Uz pružanje kvalitetnih usluga u ugodnom ambijentu nastojimo da našim pacijentima omogućimo optimalno zdravlje, kvalitet života i zadovoljstvo prilikom posjeta stomatologu.