Univerzitet u Sarajevu
Stomatološki fakultet sa stomatološkim
kliničkim centrom

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
Arhiva Javne Nabavke
English
Javne nabavke
Konkursi
Konkursi - Javni oglasi
Konkursi za napredovanje akademskog osoblja
News
Novosti
Obavještenja
Obavještenja - Javne nabavke
Uncategorized
Upis

Misija i vizija

Stomatološki fakultet sa stomatološkim kliničkim centrom Univerziteta u Sarajevu je prvi stomatološki fakultet u Bosni i Hercegovini. Osnovan je 1960. godine kao odsjek na Medicinskom fakultetu. 1974.godine postaje zaseban fakultet i od tada Stomatološki fakultet sa stomatološkim kliničkim centrom Univerziteta u Sarajevu zauzima važnu poziciju u nacionalnom i međunarodnom sistemu visokog obrazovanja.

Vizija Stomatološkog fakulteta sa stomatološkim kliničkim centrom Univerziteta u Sarajevu je od samog osnivanja bila da postavi standard izvrsnosti u definiranju budućnosti stomatološkog obrazovanja, prakse i istraživanja. S ovom vizijom kao vodičem, Stomatološki fakultet sa stomatološkim kliničkim centrom Univerziteta u Sarajevu je kroz cijeli niz godina koji radi posvećen unapređenju oralnog i općeg zdravlja u zajednici, te transformaciji stomatologije, uklanjanjem razlike između oralnog i općeg zdravlja.

Misija Stomatološkog fakulteta sa stomatološkim kliničkim centrom je da promovira izvrsnost u dentalnoj edukaciji i istraživanju, kao i zaštiti oralnog zdravlja kroz rad za zajednicu, a sve s ciljem poboljšanja oralnog zdravlja cjelokupne populacije.

Cilj Fakulteta je da educira studente koji će, u svim fazama sveobuhvatne stomatološke zaštite, biti sposobni primijeniti svoje znanje s povjerenjem. Tokom edukativnog procesa studenti će steći znanje koje će im omogućiti da komuniciraju profesionalno u pismenoj i usmenoj formi. Iskustvo koje će steći tokom edukativnog procesa pripremit će studente za evaluaciju i implementaciju novih znanja kao i prihvaćanje vlastite odgovornosti u službi zajednice i struke. Cilj nam je osposobiti završene studente da budu spremni suočiti se s globalnim promjenama i izazovima. Mobilnost studenata i nastavnika u skladu sa zahtjevima europskoga visokoškolskog sistema je osnovni dio edukacije. Fakultet osigurava najsavremenije uvjete za rad za studente, pacijente, osoblje i kolege stomatologe u okviru kontinuirane edukacije.

Svojim zalaganjem i stalnim unapređivanjem svog znanja, korištenjem inovativnih tehnologija u radu i obrazovanju, oblikujemo buduće stomatologe, promovirajući kritičko mišljenje i cjeloživotno učenje.

Sve naše aktivnosti se obavljaju u skladu s principima etičnosti, povjerenja, odgovornosti, poštovanja, suosjećanja, izvrsnosti i efikasnosti u sinergiji sa strateškim planom Fakulteta.