Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
Arhiva Javne Nabavke
English
Javne nabavke
Konkursi
Konkursi - Javni oglasi
Konkursi za napredovanje akademskog osoblja
News
Novosti
Obavještenja
Obavještenja - Javne nabavke
Uncategorized
Upis

RTG Kabinet

RTG kabinet

RTG kabinet je opremljen najsavremenijim uređajima koji pružaju usluge cjelokupne radiološke diagnostike sa preciznim snimcima uz minimalan rizik od zračenja.

Kvalitetni aparati uz metodu digitalne radiografije osiguravaju snimke visoke rezolucije koji se snimanjem na digitalnom mediju lako i brzo mogu multidisciplinarno analizirati na našim klinikama ali  i u svim drugim stomatološkim ustanovama.

Kvalitetan snimak omogućava brzu i pravilnu dijagnostiku, tačno i precizno planiranje tretmana i praćenje terapijskog uspjeha, kao i prevenciju nastanka novih obojenja i komplikacija.

Sigurnost, udobnost i zadovoljstvo pacijenta nam je na prvom mjestu, što garantuje RTG snimanje sa savremenim aparatima na kojima rade educirani  stomatološki RTG tehničari sa višegodišnjim iskustvom.

Pacijenti mogu dobiti digitalne snimke svih konvencionalnih tehnika snimanja: retroalveolarna (periapikalna), retrokoronarna (nagrizna, bite-wing), okluzalna, panoramske tehnike snimanja (OPG i LCG). 

CBCT – (Cone Beam Computed Tomography)- 3 D snimci je usluga koja se pruža savremenim namjenskim RTG aparatima u situacijama kada klasični snimci ne mogu dati potpune informacije.

CT skener je posebna vrsta tehnologije za generiranje trodimenzionalne (3-D) slike zubnih struktura, mekih tkiva, živaca i kosti u kraniofacijalnoj regiji. CBCT pruža precizne slike kosti, koristi se za detaljnu procjenu oboljenja vilica, zubi, koštane strukture lica, nosne šupljine i sinusa  kao i strukture mekih tkiva kao što su mišići, limfni čvorovi, žlijezde i nervi. Dok klasični snimci prikazuju samo dvodimenzionalnu sliku, 3D snimci pružaju mogućnost analize u  sve tri dimenzije snimanog objekta, metoda tomografskog snimanja prikazuje i meka tkiva  uz manje doze zračenja od klasičnih medicinskih CT aparata.

Najčešće se koristi prilikom oralno-hirurških zahvata, u implantologiji, protetici, parodontologiji i liječenju višekorjenih zuba.

Snimci dobiveni  sa CBCT tehnikom  omogućuju preciznije planiranje liječenja i rehabilitacije dento – oralne regije.

Sve naše tehnike i snimci prilagođeni su potrebama savremene stomatološke dijagnostike i terapije.